Par godu Valsts valodas dienai Latviešu valodas aģentūra / Latvian Language Agency rīko akciju „Latviešu valoda man ir…”. Akcija norisinās no 2021. gada 6. septembra līdz 15. oktobrim. Šajā akcijā 7. septembrī piedalījās arī Rīgas Imantas vidusskolas 12.b klases skolēni.

Lūk, interesantākie atzinumi!

Beāte Luīze Zosāre raksta: ‘’Latviešu valoda man ir svētums, saknes, dzimta, tuvums un piederīgums. Latviešu valoda ir mana mīļākā, jo tajā paužas interesantas pieturzīmes, savdabīgi dialekti, kā arī antīki vārdi.”

Katrīna Barone raksta: “Latviešu valoda man ir mans spēks. Es jūtu iekšēju spēku, kad saprotu, ka latviešu valoda ir daļa no manis un ka šīs valodas zināšanas es nodošu tālāk.”

Ričardam Naumenko latviešu valoda ir kas vairāk nekā parasta valoda. Tā viņam ir lepnums un gods. Viņš lepojas, ka runā tajā un priecājas arī par citiem, kas to prot.

Katrīna Miltiņa raksta: “Latviešu valoda man ir ļoti svarīga, jo tā ir manas valsts valoda. Tā man veido saikni ar tēvzemi, tāpēc es lepni sevi varu saukt par latvieti. Latviešu valoda ir bagāta valoda, un mums ir jālepojas, ka mums tā ir.”

Evelīna Tīna Upeniece raksta, ka latviešu valoda viņai ir tautas, ģimenes valoda, kurā viņa runā no dzimšanas. To viņa ciena un kopj.

Paldies latviešu valodas un literatūras skolotājai Silvijai Ludžiniecei par skolēnu ieinteresēšanu un motivēšanu piedalīties šajā akcijā!

Materiālu sagatavoja 12.b klases skolniece Katrīna Barone. Paldies viņai!