Rīgas Imantas vidusskolas 2.c klase devās ekskursijā uz ražotni "Skrīveru Gotiņa". Skolēni iejutās ražotnes tinēju lomā, paši mēģināja ietīt konfektes tam paredzētos papīros. Šeit ražotās konfektes gatavotas pēc trijās paaudzēs nemitīgi slīpētas receptes, un katrā konfektē ielikta liela mīlestība. Skolēniem bija iespēja sekot saldumu tapšanas gaitai soli pa solim. Saldumu pasaulē iegūtās labās emocijas paliks atmiņā ilgu laiku! Paldies klases audzinātājai Ilonai Puidai par tik garšīgu ekskursiju!

 

Rīgas Imantas vidusskolas 7.a klase devās ekskursijā uz Tērveti. Tauriņu mājā bija iespēja redzēt un sastapt tauriņus no dažādiem tropu mežiem – Āzijas eksotisko krāsu tauriņus, Dienvidamerikas dižtauriņu un Āfrikas unikālos tauriņus. Tērvetes tauriņu līdzīpašnieks Artis Treimanis iepazīstināja skolēnus ar tauriņu mājā mītošajiem iemītniekiem, kā arī stāstīja, kā no kāpura top tauriņš. Dažus no kāpuriem varēja arī aplūkot tuvumā. Skolēni uz savas ādas izbaudīja arī īstu tropu klimatu. Tērvetes dabas parkā jaunieši izstaigāja arī pasaku takas un rūķīšu mājas, kā arī uzkāpa skatu torni, lai aplūkotu Tērveti no augšas. Paldies klases audzinātājai Lāsmai Lērumai par noorganizēto izzinošos un aktīvo atpūtu!

 

Rīgas Imantas vidusskolas 7.b klase izbaudīja burvīgu saulainu dienu Siguldas piedzīvojumu parkā “Tarzāns”. Skolēniem bija iespēja iziet šķēršļu trasi kokos, iepazīt batutu parku, šūpoties milzu šūpolēs. Parkā atrodas rodeļu trase, kas ir izvietota uz vienas no stāvākajām nogāzēm Latvijā. Tarzāna šķēršļu parks sastāv no 11 trasēm un vairāk kā 140 dažādiem kokos izvietotiem šķēršļiem, kas atrodas līdz pat 20m virs zemes. Piedzīvojumu parka izvietojums Gaujas ielejas nogāzē ļāva skolēniem izbaudīt arī lieliskas dabas ainavas. Ejot dažādas sarežģītības trases, skolēni pārvarēja savas bailes, viens otru atbalstīja. Patīkami noguruši, izbaudījuši kopā būšanu, skolēni turpina aktīvi mācīties. Paldies klases audzinātājai Aleksandrai Sarkanei par noorganizēto aktīvo atpūtu!

 

Rīgas Imantas vidusskolas 8.b klase 16. septembrī devās ekskursijā uz Mangaļsalas fortiem. Mangaļsalas bunkuri ir unikāla vieta Rīgā (arī visas Eiropas mērogā) - vēl neizzināta un lielākajai daļai rīdzinieku pat nezināma. Gida pavadībā skolēni apskatīja Krievijas impērijas, Latvijas brīvvalsts un padomju laika militārās būves. Pārgājiens bija 7 km garš un ilga 3 stundas. Piknika pauzē skolēni piedalījās ar militārismu saistītās aktivitātēs, meklēja trīs slēpņus, vilka gāzmaskas, ar "kaķenēm" tēmēja un trāpīja pa bundžām. Bija vērtīgi apskatīt Mangaļsalas militāro un vēsturisko mantojumu, jo Eiropā šādu vietu, kur vienviet skatāmas dažādu paaudžu militārās būves, ir palikušas ļoti maz. Paldies klases audzinātājai Sarmai Igaunei par izzinošo un aktīvo ekskursiju!

 

Rīgas Imantas vidusskolas 9.c klases skolēni šodien brauca ekskursijā uz Siguldas piedzīvojumu parku "Tarzāns". Skolēniem bija iespēja izbaudīt oriģinālus šķēršļus, proti, pasaules čempiona Martina Dukura skeletonu, olimpiskā čempiona Māra Štromberga sacīkšu velosipēdu, ar kuru jābrauc pa trosi vairāk kā 10m augstumā, un trīskārtējo olimpisko medaļnieku brāļu Šicu kamanas.

Romantiski noskaņotie skolēni varēja izmēģināt arī 1.5km garo Tiroliešu trošu nobraucienu. Paldies klases audzinātājai Jeļenai Jesajevai par aktīvu klases saliedēšanas pasākumu!