Rīgas Imantas vidusskolas 2.b klase devās ekskursijā uz Ķemeru Nacionālais parks/Kemeri National park. Skolēni mācījās Meža mājā, uzzināja, kas ir dumbrājs, kā smaržo sēravota Vēršupīte, un vēl mērīja dižozolu. Pēc cītīgas mācīšanās bērni atpūtās Dzintaru Mežaparks.

Paldies skolotājai Ritai Madi par interesanti noorganizēto ekskursiju!

 

Rīgas Imantas vidusskolas 4.b klase devās ekskursijā uz Ežu Šķūnis. Skolēni sadalījās grupas, kurās secīgi veica dažādus uzdevumus pēc apļa principa. Katrs uzdevums ļava pārbaudīt sevi precizitātē, ātrumā, loģiskajā domāšanā, izturībā, sevis pārvarēšanā un izaicināšanā. Brīvajā laikā sildījās pie ugunskura un cepa desiņas. Paldies klases audzinātājai Annai Semjonovai par lieliskās ekskursijas organizēšanu!

 

Rīgas Imantas vidusskolas 4.m klase devās ekskursijā. Skolēni pavadīja četras aizraujošas stundas slepenā meža bāzē. Aktīva darbošanās komandās ļāva palūkoties vienam uz otru mazliet no cita skatu punkta. Caur aktīviem, jautriem un interesantiem uzdevumiem skolēni mācījās sadarboties, kā arī veicināja komandas garu un saliedētību.

Katrā uzdevumā bija ielikts kāds izaicinājums, kas komandai sadarbojoties bija jāpārvar. Paldies klases audzinātājai Gitai Švarcai par interesanto ekskursiju

 

Rīgas Imantas vidusskolas 6.m klase pavadīja brīnišķīgu, piepildītu ekskursijas dienu Tomes mežos. Bērni baudīja Latvijas valsts meži (LVM) organizēto meža ekspedīciju, kurā uzzināja visu par mežu - sākot no plānošanas, koku stādīšanas, audzēšanas, atjaunošanas, kopšanas, aizsargāšanas, līdz pat koksnes produktiem. Skolēni mācījās savas matemātiskās prasmes pielietot koku augstuma un vecuma mērījumos un koku skaitīšanā, no koka dēļiem pat izmēģināja "būvēt zaļi" tiltu pēc senā Leonardo da Vinči projekta. Noslēgumā visi sildījās un cepa desiņas pie LVM speciālistu sarūpēta ugunskura. Paldies LVM un klases audzinātājai Mairai Glinkai par šo brīnišķīgi pavadīto dienu ar pievienoto vērtību!

 

Rīgas Imantas vidusskolas 10.a un 10.b klases skolēni devās ekskursijā uz Saulkrastiem. Skolēni piedalījās aktivitātē, lai iepazītu viens otru, sadarbotos, parbaudītu savu izveicību un cīņas sparu piedzīvojumu parkā "Bušas", peintbola laukumā. Paldies abu klašu audzinātājai Evitai Sileniecei par tik aktīvu ekskursiju!