Aicinām Rīgas Imantas vidusskolas skolēnus uz filmas “Neatstāj pēdas” pirmizrādi 11. novembrī plkst. 19.30 LTV1. Latvijas Skautu un gaidu centrālā organizācija kopā ar Pasaules Dabas Fonds ir radījusi dokumentālo filmu bērniem un jauniešiem “Neatstāj pēdas”, kas pandēmijas dēļ savu pirmizrādi nepiedzīvos kinoteātrī, bet Latvijas Televīzijas 1. kanālā. Tas dos iespēju ikvienam piedalīties šajā pirmizrādē no savas mājas TV vai viedtālruņa ekrāna mājsēdes laikā.
Filmas galvenie varoņi ir deviņi jaunieši (skauti un gaidas, Ķemeru Nacionālā parka jaunie reindžeri un mūzikas grupa “Carnival Youth"), kuri COVID -19 pandēmijas laikā dodas dabā, lai piedzīvotu un uzzinātu ko jaunu: Kā krāmēt pārgājiena somu? Kā orientēties purvā? Kā pareizi iekurināt ugunskuru? Filma atklāj jauniešu attieksmi un emocijas, domājot par vidi Latvijā un pasaulē.
Filma 28 minūtēs sniegs ieskatu šodienas izaicinājumos, patēriņa kultūras un dabas saglabāšanas aspektos jauniešu redzējumā. Ceļā viņi uzzinās: Kā izskatās vienīgais kukaiņēdājaugs Latvijā? Ko darīt, ja sāc grimt purvā, un cik zinoši mēs esam, kad esam
vieni dabā? Dokumentālajā filmā redzams būtiskais par iešanu pārgājienos gar jūru, mežā un purvos.